Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ραντεβού στις 6 Μαΐου

Εικόνα του άρθρου Ραντεβού στις 6 Μαΐου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021, 17:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαμαρτυρία στο δικαστικό μέγαρο έκανε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, κατά την εκδίκαση της προσφυγής της εταιρίας «Πίνδος» κατά των ασφαλιστικών μέτρων που έχει κερδίσει απολυμένος εργαζόμενος. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με το ΕΚΙ, απέργησε στις 26 Νοεμβρίου 2020 και η επιχείρηση προσέφυγε με ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης επαναπρόσληψής του.

Καταγγέλλει επίσης «εκδικητική συμπεριφορά» της επιχείρησης εις βάρος του και προσθέτει ακόμα ότι «την ώρα που θυσιάζονται ζωές στους ανταγωνισμούς των κερδών των φαρμακοβιομηχάνων και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν, η ‘Πίνδος’ προσπάθησε να επιβάλει από το παράθυρο τον εμβολιασμό των εργατών της. Θέλει άλογα κούρσας τους εργάτες, για να είναι ένα βήμα μπροστά στον ανταγωνισμό της με τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους».

Το ΕΚΙ συμπληρώνει πάντως ότι «καμία ατομική ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι που κλήθηκαν να εμβολιαστούν» και τονίζει ότι «θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο».

Επίσης, δίνει ραντεβού στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μαΐου, απόφαση που λήφθηκε και από την ανοιχτή σύσκεψη που διοργάνωσε το ΕΚΙ στην κεντρική πλατεία, χτες Δευτέρα. Εκεί, στην εισηγητική του ομιλία, ο πρόεδρός του Ν. Έξαρχος τόνισε ότι «αποτελούν αιτία πολέμου για την εργατική τάξη το σχέδιο της κυβέρνησης για 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης όπως η τηλεργασία, με το ταυτόχρονο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με στόχο την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου».

Η κινητοποίηση της 6ης Μαΐου, για την Εργατική Πρωτομαγιά, θα γίνει στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back