ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το QR-Patrol «έπαιξε» στο Μουντιάλ

Εικόνα του άρθρου Το QR-Patrol «έπαιξε» στο Μουντιάλ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2022, 11:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Terracom, η εταιρία υψηλής τεχνολογίας με βάση τα Γιάννενα, παρείχε τα συστήματά της για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, το βραβευμένο λογισμικό της QR-Patrol, ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης εξ αποστάσεως της ανθρώπινης δραστηριότητας χρησιμοποιήθηκε σε ένα ευρύ φάσμα κτιρίων, όπως στάδια, ξενοδοχεία και προπονητικά κέντρα, εξασφαλίζοντας την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση κάποιου περιστατικού.

Συνολικά, αναφέρθηκαν 1.300 λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά περιστατικά.

Στη διοργάνωση εργάστηκαν 19 μηχανικοί της εταιρείας, εκ των οποίων αρκετοί επισκέφτηκαν την Ντόχα για να χαρτογραφήσουν τα σημεία και να εκπαιδεύσουν τις τοπικές αρχές.

«Η παρουσία της Terracom στο Μουντιάλ μέσω του λογισμικού QR-Patrol ενισχύει ακόμη περισσότερο την παγκόσμια δυναμική του ελληνικού προϊόντος και επιβεβαιώνει την ανάγκη αξιοποίησης της υψηλής τεχνολογίας για τη διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας σε σημεία μαζικής προσέλευσης», δήλωσε ο Δημήτρης Ζαχαράκης, διευθύνων σύμβουλος της Terracom. Συμπλήρωσε δε ότι «δεν σταματάμε στο Μουντιάλ, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για την αναβάθμιση του λογισμικού μας. Στόχος μας είναι πάντα η ασφάλεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα τις συνθήκες που επικρατούν ή το μέρος που βρίσκεται».

Μεταξύ άλλων, το «QR-Patrol» χρησιμοποιείται από το διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, το γερμανικό χρηματιστήριο, ξενοδοχεία «Hilton» σε όλο τον κόσμο και την εταιρεία «Pfizer» στη Νέα Υόρκη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3