Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Προσλήψεις και ίδρυση τμήματος άμεσης επέμβασης

Εικόνα του άρθρου Πυροσβεστική: Προσλήψεις και ίδρυση τμήματος άμεσης επέμβασης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2019, 20:08
ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανοκίνητο Τμήμα, άμεσης επέμβασης και ειδικών αποστολών ιδρύεται στην Πυροσβεστική, με απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

To «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» θα έχει ως έδρα την 1η ΕΜΑΚ και ως αποστολή την ενίσχυση του έργου του ΠΣ σε 24ωρη βάση, εξασφαλίζοντας την άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα, υλικά και μέσα για την ταχεία αντιμετώπιση συμβάντων, σε όλη την Επικράτεια.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην ίδρυση του Τμήματος προκειμένου να λυθεί ένα μόνιμο πρόβλημα, που αφορούσε στην αποδυνάμωση πυροσβεστικών υπηρεσιών με την μετακίνηση προσωπικού και μέσων σε άλλες περιοχές, όταν υπήρχαν μεγάλες πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες άλλες.

Το Μηχανοκίνητο Τμήμα θα απαρτίζεται από περίπου 200 πυροσβέστες, οι οποίοι θα διαθέτουν τουλάχιστον 20 πυροσβεστικά οχήματα και τον ανάλογο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.


Προσλήψεις

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του προσωπικού, το ΠΣ προχωράει άμεσα στην πρόσληψη 876 Πυροσβεστών Πενταετούς Απασχόλησης, οι οποίοι είναι από τους επιτυχόντες που προέρχονται από τον οικείο πίνακα επιλαχόντων εποχικών, οι οποίοι από συμβασιούχοι μετατρέπονται σε επί θητεία προσωπικό.

Οι 56 μόνιμοι δόκιμοι Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων προέρχονται από τον πίνακα επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού του 2011 και η όλη διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου.

To πράσινο φως για την πρόσληψη άναψαν ήδη οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την πρόσληψη - κατάταξη των πυροσβεστών αυτών, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back