Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 13-10-2016, 13:32
ΕΛΛΑΔΑ

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I., με ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί» σημειώνουν οι συντάκτες του κειμένου, προσθέτοντας ότι η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους: «Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να ‘εξαφανίζει’ δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας» υποστηρίζει η οργάνωση και προσθέτει: «Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του».

Σύμφωνα με το κείμενο, η κ. Τσατάνη «ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να ‘ξεχάσει’ να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει».

Οι συντάκτες της προκήρυξης υποστηρίζουν ακόμη ότι «η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης».

Ο δεύτερος λόγος που επελέγη ως στόχος η εισαγγελέας Εφετών ήταν, σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη, «η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας». Όπως αναφέρεται, «η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα