Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Τσατσάνη

Εικόνα του άρθρου Έκρηξη έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Τσατσάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2016, 13:32
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια. Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στο σημείο που έγινε η έκρηξη βρίσκεται η είσοδος της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση. Πρόσθεσε ότι εκκρεμεί και ένσταση της εισαγγελέως, για το θέμα στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ. 

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη που βρίσκεται εκεί, όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τζάμια έσπασαν στις παρακείμενες πολυκατοικίες. 

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δυο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. 

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. 

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back