ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επόμενη εβδομάδα

Εικόνα του άρθρου Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επόμενη εβδομάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2017, 15:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι ετοιμασίες για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο είναι πυρετώδεις… εντός και εκτός αυτού. Σήμερα βρίσκεται στα Γιάννενα ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος θα έχει προπαρασκευαστικές συναντήσεις με δήμαρχο και περιφερειάρχη, ενόψει του διημέρου 23-24 Οκτωβρίου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στο συνέδριο, λέγοντας μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων ότι «είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός για την περιοχή, που γίνεται σε συνεργασία με την εκλεγμένη περιφερειακή αρχή, όπως γίνεται και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας».

Ετοιμασίες γίνονται όμως και… εκτός συνεδρίου, με καλέσματα για συγκεντρώσεις από όλη την Ήπειρο. Σχολιάζοντάς τα, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «είναι απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα και στοιχείο της Δημοκρατίας η αντίθεση σε πολιτικές είτε με τη μορφή συλλαλητηρίων , είτε με τη μορφή διαδηλώσεων, όπως ακριβώς δημοκρατικό είναι και το δικαίωμα όσων επιθυμούν να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου».

Στα καλέσματα έχουν προστεθεί αυτό του σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την  στιγμή που ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες βραβεύονται για την ικανότητα τους να αναπτύσσονται ‘στο ρευστό οικονομικό περιβάλλον’, την εξωστρέφεια τους, τις δυναμικές εξαγωγές, τις επενδύσεις που γίνονται (η ελληνική παραγωγή φαρμάκων για το 2016 εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης  των 950 εκατ. Ευρώ) την ίδια στιγμή ο ΣΦΕΕ αρνείται να υπογράψει Σ.Σ.Ε. για τους εργαζομένους του κλάδου, η κρατική φαρμακευτική δαπάνη παραμένει στα ίδια απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα με τον ίδιο τον λαό να πληρώνει όλο και περισσότερα για φάρμακα από την τσέπη του».

Κάλεσμα στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 18.30, απευθύνει και ο συντονισμός  εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας: «Πιστεύει κανείς πως η ‘ανάπτυξη’ η οποία ευαγγελίζονται είναι η αλλαγή αυτής της εικόνας και η επιστροφή σε κάποιες ευκολότερες στιγμές του παρελθόντος; Λάθος. Η ‘ανάπτυξη’  για την οποία μιλάνε είναι απλά η συλλογή των ‘καρπών’ από την αντεργατική καταιγίδα των τελευταίων χρόνων. Επενδύουν (όπως και οι φιλόδοξοι επενδυτές τους…) oπως ένας πεινασμένος, φτωχός και κατά μεγάλη πλειοψηφία άνεργος λαός δε θα τολμήσει να βγάλει τσιμουδιά αν ένα ποσοστό του βρει μια δουλειά με ψίχουλα και ημερομηνία λήξης» τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Επίσης, η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, στο δικό της κάλεσμα, αναφέρει: «Το σενάριο για την αστική τάξη είναι καλά στημένο, έχει βρει τα κόμματα που το υπηρετούν για να το πραγματοποιήσουν. Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που δεν μπορούν να υπολογίσουν.Είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που ζούμε σε αυτή τη πόλη, σε αυτή τη χώρα και παράγουμε με τα χέρια και το μυαλό μας όλο τον πλούτο.Πρέπει και μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια τους. Να επιβάλουμε μια οικονομική ανάπτυξη σε όφελος αυτών που εργάζονται και παράγουν, μια ανάπτυξη που θα είναι ταυτόσημη με αξιοπρεπείς αμοιβές, σταθερή δουλειά, ανθρώπινα ωράρια. Μια ανάπτυξη που ο τουρισμός και η αναψυχή θα είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων και όχι προνόμιο των λίγων εχόντων και κατεχόντων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back