ΗΠΕΙΡΟΣ

Πώς είναι η κατάσταση στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Πώς είναι η κατάσταση στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2021, 17:04
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Νικ. Σκουφά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η χτεσινή καταρρακτώδης βροχής προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε δημοτικές εγκαταστάσεις και υποδομές, οικίες και κτηνοτροφικές αλλά και πτηνοτροφικές μονάδες, πολλά δέντρα ξηλώθηκαν και στύλοι της ΔΕΗ κατέρρευσαν και σοβαρές βλάβες προκλήθηκαν σε αντλιοστάσια και δίκτυα ύδρευσης.

Η δημοτική αρχή Νικ. Σκουφά απέστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί στο σύνολό του ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου «να αποκατασταθούν οι ζημιές, να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των καταστροφών αλλά και για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι δημότες μας».

Στον Δήμο Αρταίων, σημειώθηκαν πτώσεις κλαδιών και δέντρων ενώ υπήρξε και πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε αρκετά σημεία του Δήμου. Τα συνεργεία του Δήμου π ροχωρούν στην απομάκρυνση των δέντρων και των κλαδιών, στον καθαρισμό των δρόμων για την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οδηγών και των φρεατίων από τα φερτά υλικά της βροχής, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προχωρούν στην αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που προέκυψαν.

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου, για τη λήψη μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back