Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πώς θα έμοιαζε ένα βίντεο κλιπ του Μότσαρτ;

Εικόνα του άρθρου Πώς θα έμοιαζε ένα βίντεο κλιπ του Μότσαρτ;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2017, 00:30
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σε αυτό το τρίλεπτο υπέρυθρο timelapse ο σκηνοθέτης Matthew Rycroft προσπάθησε να απαντήσει στην εξής ερώτηση: «Πώς θα έμοιαζε ένα μουσικό βίντεο του Μότσαρτ;»

Το αποτέλεσμα είναι μια δραματική κινηματογραφική όπερα σε τρία μέρη με το γενικό τίτλο «H πολιορκία του Σάλτσμπουργκ», γυρισμένη, φυσικά στην γενέτειρα πόλη του μεγάλου συνθέτη κλασικής μουσικής.

Ο Rycroft χρησιμοποίησε αποκλειστικά την Sony a6300 την οποία μετέτρεψε σε υπέρυθρη (830nm), δημιουργώντας μια μοναδική και θεατρική ασπρόμαυρη ταινία, η οποία συμπληρώνει τέλεια την «Lacrimosa» του Μότσαρτ.

Μέσα σε ένα χρόνο συγκέντρωσε υλικό δεδομένων μεγέθους 3TB, με σκηνικά υπέρυθρων φωτογραφιών γύρω από την καθημερινή ζωή στην πόλη του Σάλτσμπουργκ και τις Άλπεις, όπου απειλητικά σύννεφα περικυκλώνουν το κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ. Η υπέρυθρη απεικόνιση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους σκοτεινούς ουρανούς πάνω από το Σάλτσμπουργκ.

«Ελπίζω ότι η αισθητική της υπέρυθρης φωτογραφίας και η δομή των τριών σκηνών θα προσθέσουν μια διαφορετική διάσταση στο τυπικό timelapse βίντεο», λέει ο Rycroft στο PetaPixel.

Περισσότερα για τη δουλειά του Matthew Rycroft, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, το Instagram και το Twitter.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back