ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η περιστροφή της γης σε ένα timelapse βίντεο

Εικόνα του άρθρου Η περιστροφή της γης σε ένα timelapse βίντεο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2023, 23:16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο φωτογράφος Aaron Jenkin, με έδρα την Κορνουάλη, συμπύκνωσε δύο ώρες σε κάτι λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα αποτυπώνοντας την περιστροφή του πλανήτη σε ένα timelapse βίντεο από τις βρετανικές ακτές.


«Τράβηξα ένα timelapse του Γαλαξία μας στην Κορνουάλη χθες το βράδυ», αναφέρει ο Jenkin στη λεζάντα του βίντεο. Έστησε την κάμερά του με θέα μια βραχώδη πλαγιά, τον ωκεανό και τον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Καθώς οι βάρκες ταξιδεύουν στο νερό και οι ακτίνες φωτός αναβοσβήνουν από πάνω, η κάμερα ακολουθεί την περιστροφή του πλανήτη.

Όταν ο Jenkin δεν φωτογραφίζει τον ουρανό της Κορνουάλης, ταξιδεύει σε άλλες μακρινές τοποθεσίες για να αποκαλύψει τη λιγότερο ορατή ομορφιά τους. Ένα από τα πιο δημοφιλή timelapse βίντεο του καταγράφει τον ουρανό στο Εθνικό Πάρκο Aoraki Mount Cook στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο είναι ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη στη Γη. Η έλλειψη φωτορύπανσης στην περιοχή είναι ο λόγος για τον οποίο η Διεθνής Ένωση Σκοτεινού Ουρανού την έχει χαρακτηρίσει ως καταφύγιο σκοτεινού ουρανού.

«Απλά παρακολουθούσα τα αστέρια από πάνω, με δέος για το πόσα πολλά μπορούσα να δω με το γυμνό μάτι. Μπορούσα να διακρίνω καθαρά το Νεφέλωμα της Αλογοκεφαλής και μπορούσα να διακρίνω ακόμη και τα σύννεφα σκόνης του Γαλαξία που αντανακλώνται στο νερό», λέει. «Δεν έχω ξαναδεί τόσο καθαρή αντανάκλαση, και αφού το είδα αυτό, ήξερα ότι το timelapse μου θα ήταν πολύ ιδιαίτερο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back