Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πωγώνι: Για να έχει μέλλον η καραβίδα...

Εικόνα του άρθρου Πωγώνι: Για να έχει μέλλον η καραβίδα...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2017, 15:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ανάγκη ανασύστασης των ενδημικών ειδών και μελέτης ταυτοποίησης των ιχθυοπληθυσμών στα υδάτινα οικοσυστήματα (ποτάμια και λίμνες) επισημαίνει ο Δήμος Πωγωνίου.

Με πρωτοβουλία του, αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Καλπάκι για την προστασία της ιχθυοπανίδας, και δη της καραβίδας που κάποτε αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή. Πέραν του ποτάμιου οικοσυστήματος, ο Δήμος δίνει έμφαση και στις λίμνες, και δη της Ζαραβίνας, η οποία αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο της τσίμας στη χώρα, μετά τον αφανισμό του πληθυσμού από τη λίμνη Παμβώτιδα, όπως ειπώθηκε.

Η προστασία των ιχθυοπληθυσμών συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της περιοχής, και συγκεκριμένα με τις προοπτικές που υπάρχουν μέσω της νόμιμης ερασιτεχνικής αλιείας, της αγωνιστικής αλιείας και του αλιευτικού τουρισμού.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι αντιδήμαρχοι Πωγωνίου κ.κ. Γαλίτσης και Φωτίου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιούνης, ο καθηγητής Ιχθυολογίας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λεονάρδος, η προϊσταμένη του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Σιαπλαούρα, οι επιστημονικοί συνεργάτες της  5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ.κ. Μπαμπαλέκος και Παππάς, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βροντισμένης κ. Τριανταφύλλου κ.ά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back