Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πωγώνι-Αγία Νάπα: Δύο αδελφοποιημένοι Δήμοι

Εικόνα του άρθρου Πωγώνι-Αγία Νάπα: Δύο αδελφοποιημένοι Δήμοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2023, 17:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην πρώτη φάση της αδελφοποίησης προχώρησαν οι Δήμοι Πωγωνίου Ιωαννίνων και Αγίας Νάπας Κύπρου. Τους δύο Δήμους συνδέει ένα ιστορικό πρόσωπο, ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης.

Ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης γεννήθηκε το 1775 στο Δελβινάκι. Το 1816 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία. Οργάνωσε ιππικό με το οποίο πολέμησε στην Πελοπόννησο το 1825. Έναν χρόνο μετά, συμμετείχε σε μάχη στην Κύπρο.  Σκοτώθηκε το 1828, σε μάχη στην Κρήτη.

«Ένας ήρωας, λοιπόν, έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο Δήμων. Με την αδελφοποίηση δίνουμε συνέχεια και περιεχόμενο στην ιστορική σχέση των πόλεων μας με πολλαπλά οφέλη εκατέρωθεν, διαμορφώνοντας κοινό πλαίσιο δράσεων και ανταλλαγής εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού. Ο παραμεθόριος Δήμος Πωγωνίου είναι μία μικρή αλλά προοδευτική κοινωνία με όραμα και πολλές δυνατότητες που αναπτύσσονται ποικιλοτρόπως με δράσεις εξωστρέφειας» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Είναι πασιφανές ότι τις πόλεις μας συνδέει κοινή ιστορική πορεία από τον 19ο αιώνα. Τις συνδέει η πορεία του καπετάνιου του αγώνα και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που παρευρισκόμαστε στον τόπο καταγωγής του. Μέσα από αυτή τη Συμφωνία Αδελφοποίησης των δύο Δήμων, μπορούμε να διαμορφώσουμε κοινό πλαίσιο δράσεων που θα δώσει νέα δυναμική στους στόχους μας…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back