ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Σβέρτε, συμμαχία

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Σβέρτε, συμμαχία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2022, 17:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η συνέχεια μιας πρώτης επαφής πριν από καιρό επισφραγίστηκε στο δημαρχείο Ιωαννίνων, όπου οι δήμαρχοι Ιωαννίνων και Σβέρτε της Γερμανίας, υπέγραψαν την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Ο Μωυσής Ελισάφ και ο Δημήτρης Αξούργος, ο οποίος κατάγεται από τα Γιάννενα, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στο δημαρχείο των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, οι δύο Δήμοι «δεσμεύονται να συνεργαστούν στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της βιώσιμης κινητικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ψηφιακής διακυβέρνησης, της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού».

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι «η αδελφοποίηση αυτή αποτελεί τον καρπό μιας μακράς πορείας συνεργασίας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και επισφραγίστηκε κατά την τελευταία επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών στην πόλη του Σβέρτε» και ευχαρίστησε την Ελληνογερμανική Συνέλευση «η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αδελφοποίηση των δύο πόλεων», όπως είπε.

Ο κ. Αξούργος είπε ότι «οι σχέσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας έχουν μακρά ιστορία, ιστορία που θέλουμε να συνεχίσουμε, χωρίς να ξεχνάμε τα σκοτεινά χρόνια» και πρόσθεσε τη δέσμευση εκ μέρους του να υποστηριχθεί η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ντόρτμουντ.

Οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά και δώρα, στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και οι επικεφαλής των παρατάξεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back