ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πτώση τόνων» για απορρίμματα, αλλά και προειδοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου «Πτώση τόνων» για απορρίμματα, αλλά και προειδοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2022, 12:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πολιτική και διοικητική ήττα της Περιφέρειας Ηπείρου στο θέμα του ΦΟΔΣΑ και γενικά, της διαχείρισης απορριμμάτων, με την τροπολογία που «άδειασε» τους χειρισμούς του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είπε αυτό που συνηθίζει, ότι οι «νόμοι είναι σεβαστοί», ξεκαθαρίζοντας πάντως σχετικά με τις οφειλές που θα επιβαρύνουν τον φορέα ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών δεν θα δεχθεί να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ από αυτή τη διαδικασία κι αυτό θέλω να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση».

Ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον φορέα, αλλάζοντας έτσι τη στάση του, καθώς μέχρι πρότινος είχε ζητήσει μέχρι και την παραίτηση της διοίκησής του, όπου συμμετέχει ο Θωμάς Μπέγκας. Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης έχει εκφράσει τη θέση ότι «πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ πρέπει να είναι ο δήμαρχος Ιωαννιτών», επειδή ο Δήμος Ιωαννιτών «παράγει» τα περισσότερα απορρίμματα.

«Ο ΦΟΔΣΑ δήλωσε σαν έτοιμος από καιρό ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Το εύχομαι. Αυτό που ενδιαφέρει τον Γιαννιώτη είναι τι πληρώνει» τόνισε επίσης ο κ. Ελισάφ.

Ο κ. Μπέγκας από την πλευρά του, ζήτησε τη «συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και ειδικά του Δήμου Ιωαννιτών, που είναι ο μεγαλύτερος της Ηπείρου, με τον ΦΟΔΣΑ προκειμένου η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων να περάσει στην επόμενη μέρα, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος».

Ζήτησε επίσης να πέσουν οι τόνοι και πρόσθεσε ότι το μεταβατικό στάδιο δεν θα είναι εύκολο, «ειδικά από τη στιγμή που στο διάστημα που προηγήθηκε έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, όπως αυτό του προστίμου των 3,5 εκ. ευρώ».

Ο ΦΟΔΣΑ, σύμφωνα με την τροπολογία, είναι καθολικός ανάδοχος όλων των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που είχε μέχρι τώρα η Περιφέρεια, «οπότε καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που απαιτούν ειδική διαχείριση» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back