Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 15-10-2021, 14:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας (ΕΔΟΠ) με επιστολή της προς υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, θέτει ως επείγον το ζήτημα της αύξησης του κόστους στην ελληνική πτηνοτροφία και ζητάει άμεσες πρωτοβουλίες.

Η αύξηση του κόστους (ενέργεια, θέρμανση κ.λπ.) ανησυχεί έντονα πολίτες, επιχειρήσεις, Δήμους, όχι όμως και την κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι το κύμα ακρίβειας «είναι παροδικό».

Η ΕΔΟΠ αναφέρει στην επιστολή ότι οι  αυξήσεις του κόστους ενέργειας θέρμανσης, θα επιβαρύνουν ιδιαίτερα τη λειτουργία των πτηνοτροφικών μονάδων και που έρχονται να προστεθούν στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στη γνωστή αύξηση του κόστους των ζωοτροφών – οι οποίες σε σημαντικό βαθμό έχουν ήδη απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Σημειώνει ακόμα ότι περιθώρια για περαιτέρω απορρόφηση του αυξανόμενου κόστους δεν υπάρχουν, «οπότε νομοτελειακά θα υπάρξει επιβάρυνση των τιμών για τους τελικούς καταναλωτές». Ζητάει από την κυβέρνηση, παράλληλα με τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών έναντι των ανατιμήσεων στην ενέργεια, να εξετάσει με προσοχή το ζήτημα της αντίστοιχης ενίσχυσης των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, όπως η πτηνοτροφία.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa