ΚΟΣΜΟΣ

Ψυχροπολεμική ρητορική από ΗΠΑ και Β. Κορέα

Εικόνα του άρθρου Ψυχροπολεμική ρητορική από ΗΠΑ και Β. Κορέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2017, 12:32
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό το οποίο αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ, λίγες μόνο ώρες μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τράμπ ότι οποιαδήποτε απειλή κατά των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντιμετωπίζεται με «φωτιά και και οργή».

Η Πιόνγιανγκ δήλωσε ότι «εξέτασε προσεκτικά» ένα σχέδιο για να χτυπήσει το Γκουάμ, το οποίο φιλοξενεί περίπου 163.000 ανθρώπους και μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού δήλωσε ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα τεθεί σε εφαρμογή «οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο», κατόπιν απόφασης του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο ίδιο πλαίσιο, ένας δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του καθεστώτος της Πιόνγιανγκ υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να εκτελέσει προληπτική επίθεση, εφόσον οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην εκτοξεύει άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά» διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο «Trump National Golf Club» στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσεϊ.

Η πολεμική ρητορική οξύνθηκε αφότου η Washington Post δημοσίευσε έκθεση εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με την οποία, η Βόρεια Κορέα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση πυρηνικής κεφαλής που της επιτρέπει να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.

Πηγή: Reuters, Euronews


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back