Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ψυχολογία Ιωαννίνων: Κινητοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Ψυχολογία Ιωαννίνων: Κινητοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2023, 22:06
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο σύλλογος φοιτητών Ψυχολογίας, με απόφαση της γενικής του συνέλευσης, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Φτώχεια, ανεργία, ρατσισμός-ξενοφοβία, πατριαρχία, άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και ακρίβεια αναδεικνύουν όσο τίποτα άλλο την πολύπλευρη κρίση του καπιταλισμού. Την ίδια στιγμή η σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά, η ανάγκη εύρεσης εργασίας για να σπουδάσεις, η εντατικοποιηση και οι ασφυκτικοί ρυθμοί των σπουδών ενισχύουν την καταπίεση στην καθημερινότητα του σύγχρονου φοιτητή-τριας».

Επισημαίνει ξανά το ζήτημα που προέκυψε με φοιτητή-εργαζόμενο, ο οποίος έχασε την προθεσμία δήλωσης μαθημάτων και αποκλείεται από το εξάμηνο-όπως και άλλα 50 περίπου άτομα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

«Προφανώς, αυτή η απόφαση δεν μας ρίχνει από τα σύννεφα, καθώς είναι φανερό το πώς μεταλλάσσεται ο ρόλος του πανεπιστημίου. Στο σημερινό πανεπιστήμιο, που αποτελεί συναίνεση όλων των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ,ΝΔ) που διαφαίνεται η εδραίωση των επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων εντός του, η έρευνα για drones από 4 ελληνικά πανεπιστήμια μαζί με την ελληνική αεροπορική βιομηχανία, η ΕΒΕ όπου αφήνουν εκτός πανεπιστημίου τα πιο ταξικά κομμάτια των υποψηφίων φοιτητών, καθώς και οι διαγραφές φοιτητών μέσω του ν+2 και των υπολοίπων διαρθρώσεων του νόμου Κεραμεως ως ένδειξη αριστείας και οι μπάτσοι προστάτες του ενισχύουν την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συνθήκης Μπολόνια» τονίζει.

Ο σύλλογος αποφάσισε να κάνει παρέμβαση στην πρόεδρο του τμήματος, να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας, στις 26/1 στην κεντρική πλατεία, να κάνει κινητοποίηση στη γραμματεία και να καλέσει τους φοιτητές-τριες να πάρουν κανονικά μέρος στην εξεταστική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back