ΒΟΥΛΗ

Ψηλότερα κτίρια στα Γιάννενα;

Εικόνα του άρθρου Ψηλότερα κτίρια στα Γιάννενα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2019, 19:01
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ στα Γιάννενα, Σταύρος Καλογιάννης με θέμα την προσαύξηση ύψους κτιρίων στην πόλη των Ιωαννίνων στο πλαίσιο των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν. 4067/2012).

Ο κ. Καλογιάννης πρακτικά ζητάει να μάθει αν θα επιτραπούν ψηλότερα κτίρια στα Γιάννενα, σε περιοχές που έχουν καθοριστεί ήδη, με κανονιστικές πράξεις: «Σε περιοχές που έχουν καθοριστεί ύψη κτιρίων με κανονιστικές πράξεις, όπως στην πόλη των Ιωαννίνων, επιτρέπεται η προσαύξηση ύψους που προβλέπεται στο άρθρο 10, παρ. 1, του Ν. 4067/2012, δηλαδή προσαύξηση του επιτρεπόμενου ύψους έως το ανώτατο επιτρεπόμενο, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ίδιου Νόμου, για τον προσαυξημένο σ.δ., χωρίς τη χρήση άλλων ευεργετικών διατάξεων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο νόμος του 2012 προβλέπει ότι αν μειωθεί το ποσοστό κάλυψης σε οικόπεδο ή αποσυρθεί παλαιό κτίριο ή αποδοθεί σε κοινή δημόσια χρήση τμήμα της πρόσοψης του οικοπέδου ή υπάρξει κάποιος συνδυασμός των παραπάνω, παρέχεται δυνατότητα να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης.

Ζητάει διευκρίνιση αν, «επειδή στην πόλη των Ιωαννίνων τα ύψη έχουν καθοριστεί είτε με απόφαση νομάρχη (παλαιό σχέδιο πόλεως), είτε με Προεδρικά Διατάγματα (επεκτάσεις σχεδίου πόλεως), οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την προσαύξηση ύψους, έχουν εφαρμογή και στη συγκεκριμένη περίπτωση».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back