ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψηφίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου

Εικόνα του άρθρου Ψηφίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2018, 12:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αγωνιστική Ενότητα, παράταξη που έχει την πλειοψηφία στον σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ετοιμάζεται για τις εκλογές της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου.

Οι εκλογές αυτές έχουν την ιδιαιτερότητα ότι είναι οι τελευταίες που θα γίνουν με αυτή τη σύνθεση του συλλόγου, καθώς η νέα διοίκηση θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό για να δεχθεί και τους εργαζόμενους του ΤΕΙ Ηπείρου που συγχωνεύτηκε με το πανεπιστήμιο.

Η Αγωνιστική Ενότητα περιγράφει ως εξής τη συγχώνευση: «Μια συνένωση που έγινε σύμφωνα με τις εντολές ΟΟΣΑ και ΕΕ για δημοσιονομικό όφελος, θα βαθύνει το «ταξικό ξεδιάλεγμα» των παιδιών μας και θα οδηγήσει στην περεταίρω επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστήμιου. Και για εμάς αυτό σημαίνει (ήδη έχουμε αρχίσει να το συνειδητοποιούμε) αύξηση του φόρτου εργασίας, πίεση, ανασφάλεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε μείνει οι μισοί εργαζόμενοι μετά από δυο απανωτές διαθεσιμότητες και συνταξιοδοτήσεις. Καινούργιες προσλήψεις δεν πρόκειται να γίνουν και η  Πρυτανεία που δεν λογάριασε την κατάσταση που θα βρεθούμε σαν εργαζόμενοι (παρά τις προειδοποιήσεις μας) μετά τη συνένωση, και το βάρος που θα επωμιστούμε, τάζει μετακινήσεις για να ‘μπαλώσει’ την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Επίσης, ανατρέχει στις μέρες της διαθεσιμότητας και αναφέρει σχετικά: «Θα κλειστούμε ο καθένας στο γραφείο του, στο σπίτι του, στο πρόβλημα του, περιμένοντας τα χειρότερα ή κάποιον σωτήρα να μας σώσει; Θα δεχθούμε σαν κανονικότητα το εργασιακό χάος και θα σιωπήσουμε λύνοντας ατομικά ο καθένας το πρόβλημά, πολλές φορές σε βάρος κάποιου άλλου; Εάν το είχαμε κάνει αυτό  πολλοί από εμάς σήμερα δεν θα είχαν δουλειά. Τόσο απλό».  

Ζητάει τέλος «μαζικές προσλήψεις τώρα και μονιμοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων» και τονίζει ότι «αυτό δεν θα μας το χαρίσουν θα το διεκδικήσουμε μαχητικά και με αξιοπρέπεια όπως κάναμε μέχρι σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back