ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ψηφιακό βήμα» μετ’ εμποδίων

Εικόνα του άρθρου «Ψηφιακό βήμα» μετ’ εμποδίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2018, 17:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ανέβαλε την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 23 Ιουλίου εκδήλωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακό βήμα» και καταγγέλλει το υπουργείο Οικονομίας ότι την τελευταία στιγμή άλλαξε τους όρους του προγράμματος.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, το πρόγραμμα που προκηρύχτηκε στις 4 Ιουνίου 2018, κάλυπτε αρχικά σε ποσοστό  50% την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων, καλύπτοντας επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ.

Στις επιλέξιμες δαπάνες είναι και η αγορά εξειδικευμένου ψηφιακού εξοπλισμού χρήσιμου για την αναβάθμιση κάθε επιχείρησης.

Ενώ όμως στην αρχή ο επενδυτής είχε το δικαίωμα να διαθέσει όλο τον προϋπολογισμό του στην αγορά του εξοπλισμού αυτού, με τη σημερινή τροποποίηση το ποσοστό περιορίζεται στο 10% του προϋπολογισμού.

Το Επιμελητήριο αναφέρει ότι έτσι συμβαίνουν τα εξής δύο: «Πρώτον, ότι κατά την διάρκεια των δύο μηνών από την προκήρυξη του προγράμματος μέχρι σήμερα έχουν ετοιμαστεί δεκάδες προτάσεις κι έχουν δαπανηθεί χιλιάδες εργατοώρες, οι οποίες θα πάνε χαμένες και δεύτερον, ότι ουσιαστικά αποκλείει από την ψηφιακή τους αναβάθμιση όλες τις ΜΜΕ που οι ανάγκες τους σε υλικό και υπηρεσίες πληροφορικής δεν ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ αλλά και δεν περιορίζονται στα 5.000 ευρώ». Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο «Ψηφιακό άλμα».

Το Επιμελητήριο κατηγορεί το υπουργείο ότι «κατέστρεψε το πρόγραμμα» και ότι και παλιότερα γίνονταν τροποποιήσεις, αλλά για να υπαχθούν περισσότερες επιχειρήσεις.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back