ΚΟΣΜΟΣ

Ψάχνουν κίνητρα και συνεργούς για την επίθεση στο Λούβρο

Εικόνα του άρθρου Ψάχνουν κίνητρα και συνεργούς για την επίθεση στο Λούβρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2017, 12:36
ΚΟΣΜΟΣ

Σε έναν 29χρονο Αιγύπτιο οδηγούν οι έρευνες για την επίθεση με ματσέτα στο μουσείο του Λούβρου.

Η ταυτότητά του δεν έχει ακόμη «εξακριβωθεί επισήμως», έκανε γνωστό, το βράδυ της Παρασκευής, ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Όμως οι έρευνες που έγιναν στο κινητό τηλέφωνό του, στα ευρωπαϊκά αρχεία με τις θεωρήσεις εισόδου και σε διαμέρισμα στο όγδοο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού, οδηγούν σ' έναν άνδρα που εισήλθε νομίμως στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου με πτήση προερχόμενη από το Ντουμπάι.

Οι έρευνες θα πρέπει «να προσδιορίσουν τα κίνητρα του δράστη και να αποκαλύψουν αν έδρασε μόνος και αυτοβούλως ή αντιθέτως κατόπιν οδηγιών», δήλωσε ο Φρανσουά Μολέν.

Πρόκειται για «μια πράξη της οποίας ο τρομοκρατικός χαρακτήρας δεν αμφισβητείται», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θέτουν επίσης ερωτήματα για τα μηνύματα στο Twitter που έγραψε στα αραβικά σ' έναν λογαριασμό στο όνομα του ταυτοποιημένου Αιγύπτιου, του Αμπντάλα Ελ Χαμάμι. Μια δεκαριά μηνύματα εστάλησαν από τις 10:27 έως τις 10:34 (ώρα Ελλάδας), μερικά λεπτά πριν από την επίθεση.

«Στο όνομα το Αλλάχ (...) για τους αδελφούς μας στη Συρία και τους μαχητές» διαβάζει κανείς σ' ένα απ' αυτά και ένα λεπτό αργότερα ένα μήνυμα στο οποίο γίνεται αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back