ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/05/2019, 10:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 10 το πρωί της Πρωτομαγιάς είναι το ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Η 133η επέτειος της εργατικής εξέγερσης και των γεγονότων στην πλατεία Χέιμαρκετ στο Σικάγο, γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο με απεργία, όπως υπενθυμίζουν οι ανακοινώσεις.

«Μην αποδεχτείς μεγάλα λόγια που θα υπόσχονται ξανά προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, που θα προσπαθούν να πείσουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι ‘δίκαιη’ και ‘βιώσιμη’. Προσπέρασε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΕΕ της ανεργίας, των ψίχουλων και της καταστολής, τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων» αναφέρει η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών.

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, επισημαίνει: «Το μέλλον που επιφυλάσσει το σύστημα αυτό για την ανθρωπότητα δίνει δείγματα γραφής από τώρα: η ψήφιση των 12ωρων στην Αυστρία, οι φωνές στη «σύγχρονη» ΕΕ για κατάργηση του 8ωρου, το σύγχρονο δουλεμπόριο των προσφύγων. Δηλαδή σκληρότερη εκμετάλλευση της εργασίας! Στην εποχή λοιπόν αυτή των μεγάλων δυνατοτήτων και των μεγάλων αντιφάσεων η εργατική τάξη όλου του κόσμου χρειάζεται να ορθώσει το ανάστημα της και να διεκδικήσει ότι τις ανήκει. Στις σύγχρονες σημαίες των εργατικών διεκδικήσεων δεν μπορεί παρά να είναι η μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή δουλειά για όλους, δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά, ελευθερία και ειρήνη».

Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στη Ζίτσα, αναφέρει: «Είναι οξύμωρο στην περιοχή μας, με τις μεγάλες δυνατότητες σε πολλούς παραγωγικούς τομείς, να υπάρχουν νέοι καταρτισμένοι και μεγαλύτεροι άνθρωποι με εμπειρία στους τομείς τους, οι οποίοι μένουν εκτός της αγοράς εργασίας. Αποτελεί λοιπόν υποχρέωση του δήμου, να διασφαλίσει το ιερό δικαίωμα στην εργασία, διασυνδέοντας τις τοπικές επιχειρήσεις με τους ανέργους της περιοχής μας».





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back