Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Πρωτοβουλία» κατά πετρελαίων με αιχμές για τους Δήμους

Εικόνα του άρθρου «Πρωτοβουλία» κατά πετρελαίων με αιχμές για τους Δήμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2018, 01:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

Για «αποτυχημένη προσπάθεια ‘ενημέρωσης’» και για «πλήρη αναξιοπιστία των εταιριών» κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο αναφερόμενη στις ενημερωτικές ημερίδες που διοργάνωσαν το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου τα ΕΛΠΕ. Τα ΕΛΠΕ έχουν αναλάβει το έργο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο «οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα», το οποίο εκτείνεται όμως και στο νομό Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες Περιφέρειες.

«Η προσπάθεια ‘ενημέρωσης’ απέτυχε παταγωδώς, αφού οι πολίτες επέδειξαν πλήρη αδιαφορία στις εκκλήσεις και προσκλήσεις των ‘πετρελαιάδων’ και των δημοτικών αρχών, οι οποίες ταυτίζονται με την επικείμενη καταστροφή της Ηπείρου, σε ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον. Ακόμη και σε δήμους ‘προνομιούχους’, ως προς τις οικονομικές χορηγίες, οι πετρελαϊκές εταιρίες τα ‘βρόντηξαν’ στην κυριολεξία και δεν έκαναν καμιά ενημέρωση» αναφέρει η Πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα αναφορά κάνει στον Δήμο Δωδώνης, όπου, όπως επισημαίνει, το ακροατήριο ήταν ο νυν και ο πρώην δήμαρχος, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και 40 περίπου αστυνομικοί, όπως και όσοι συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία.

«Το τριήμερο ‘ενημέρωσης’ κατέδειξε την ασυμβατότητα των εξορύξεων με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Εκείνοι που οφείλουν να αναθεωρήσουν είναι πρωτίστως οι αυτοδιοικητικοί» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.



* Φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση της "Πρωτοβουλίας" στην Αθήνα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back