ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο (upd)

Εικόνα του άρθρου Πρώτο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2018, 14:27
ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο για το 2018 ξεκινά σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου.

Οι νέες θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις θα είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση, μέσω της διαδικτυακής ιστοσελίδας τής Απογραφής (www.apografi.gov.gr), εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αξιοκρατία και τη διαφάνεια της διαδικασίας.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων προς τους φορείς υποδοχής λήγει στις 5 Μαΐου.

Συνολικά, εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κινητικότητας 785 θέσεις προς μετάταξη και 332 προς απόσπαση. Οι περισσότερες θέσεις προς μετάταξη (274) προσφέρονται από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συνολικά, 335 θέσεις υπαλλήλων ζητεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εκ των οποίων οι 148 για μετάταξη και οι 187 για απόσπαση. Σαράντα οκτώ μετατάξεις ζητεί το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, 39 το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, 38 το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, 30 η Εθνική ΕπιτροπήΤηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), 53 θέσεις για απόσπαση και 25 για μετάταξη το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, 28 θέσεις για μετάταξη και ισάριθμες για απόσπαση το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) κ.λπ.

Σημειώνεται, ότι σε αυτόν τον κύκλο κινητικότητας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά η αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα όσοι ΟΤΑ έχουν προχωρήσει στην ψηφιοποίηση των οργανογραμμάτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back