Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πρώτο βήμα» αλλά χωρίς… υπουργεία

Εικόνα του άρθρου «Πρώτο βήμα» αλλά χωρίς… υπουργεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2019, 14:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με συμμετοχή θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων έγινε η σύσκεψη για τη χωροθέτηση υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα.

Η σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο και εκπροσωπήθηκαν ο Δήμος Ιωαννιτών δια του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, του γενικού γραμματέα Βασίλη Ζωγράφου και του προέδρου του Νησιού Άρη Λιούμπου, του προέδρου του Φορέα Λίμνης Φίλιππα Φίλιου και της βουλευτή της ΝΔ Μαρίας Κεφάλα. Πήρε επίσης μέρος ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes –Ελληνικά Υδατοδρόμια- Νικόλας Χαραλάμπους, η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων με τους κ.κ. Σουρέλη, Τζάνο και Σιούτη.

Καταρχάς, το νομοθετικό πλαίσιο υφίσταται από το περασμένο έτος, ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να το αλλάξει.

Πριν από ένα μήνα ξεκίνησε τη λειτουργία της η «ομάδα εργασίας» που θα επεξεργαστεί «δευτερογενή νομοθεσία» για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, με απώτερο σκοπό να επιτρέπονται τα ιδιωτικά και οι ΣΔΙΤ.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι «βούληση του Δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης».

Ο Δήμος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα «προχωρήσει στις ενέργειες που πρέπει ώστε να γίνει η χωροθέτηση του υδατοδρομίου, να επιλεγεί δηλαδή ο χώρος που μπορεί να εξυπηρετήσει μία τέτοια δραστηριότητα».

Ο κ. Χαραλάμπους πήγε ακόμα πιο πέρα, λέγοντας ότι τέθηκαν χρονοδιαγράμματα και ότι υπάρχει «υψηλό ενδιαφέρον για τα Γιάννενα και τη λίμνη αφού αποτελούν κόμβο».

Είπε επίσης ότι αυτό που εξετάζεται είναι η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού κι όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει την διασύνδεση της πόλης με το εξωτερικό.

Είπε τέλος ότι «μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε το υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων» κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει και παράλληλη «συγκεκριμενοποίηση» του νομικού πλαισίου.

Ο κ. Σουρέλης τόνισε ότι «η λειτουργία υδατοδρομίου θα φέρει κόσμο υψηλού εισοδήματος. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μεταφορικές υποδομές» και πήγε… ένα βήμα πίσω από τις δηλώσεις του κ. Χαραλάμπους, λέγοντας: «Ευελπιστούμε στην αδειοδότηση και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε την πρώτη πτήση».


 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back