ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτη ώρα μάθημα: «Ποιότητα ζωής»

Εικόνα του άρθρου Πρώτη ώρα μάθημα: «Ποιότητα ζωής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2017, 11:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα διαφορετικό μάθημα έκαναν σήμερα τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, τα οποία διεκδίκησαν μαζί με τους γονείς τους και κατοίκους των Λακκωμάτων μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όλοι τους για μία ώρα, από τις 8 έως τις 9, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έξω από το σχολείο, της οδού Μολοσσών. Μια κίνηση διαμαρτυρίας για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα πολυκατοικίας ακριβώς δίπλα από το σχολείο.

Η κεραία αυτή απασχόλησε πρόσφατα και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το οποίο αποφάσισε να συμπαρασταθεί στον αγώνα της γειτονιάς τόσο σε πολιτικό όσο και νομικό επίπεδο. Αν και η εγκατάσταση της κεραίας έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, οι κάτοικοι των Λακκωμάτων πιέζουν με τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες θα συνεχιστούν, να ανατρέψουν την κατάσταση προβάλλοντος την ηθική διάσταση της όλης υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι με νόμο του 2012 καταργήθηκε η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας των 300 μ. από σχολεία, νοσοκομεία και γενικότερα χώρους συνάθροισης.

«Δεν αμφισβητούμε τη νομιμότητα της κεραίας. Μιλάμε όμως για το ηθικό μέρος και για την ποιότητα ζωής μας και καλούμε την εταιρία κινητής τηλεφωνίας να επιδείξει ευαισθησία και να απομακρύνει την κεραία» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Γιώργος Τσόδουλος. Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Ιωαννιτών Λουκία Κίτσου μίλησε για ένα «παιχνίδι κεραιών», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι μέσα στην πόλη υπάρχουν 43 κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ζήτησε δε την απομάκρυνση όλων των κεραιών που βρίσκονται κοντά σε χώρους συνάθροισης. Στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μίλησαν ακόμα εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκωμάτων αλλά και της πολυκατοικίας όπου εγκαταστάθηκε η κεραία, ζητώντας μεταξύ άλλων έγγραφη διαβεβαίωση της εταιρίας ότι δεν κινδυνεύει η υγεία κανενός. Οι ιδιοκτήτες ή  οι ένοικοι της πολυκατοικίας διαφωνούν με την εγκατάσταση της κεραίας με τη σύμφωνη γνώμη έτερου ιδιοκτήτη ο οποίος έχει τον «αέρα» της ταράτσας.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλοντας ότι «οι νόμοι φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τα κέρδη των επιχειρήσεων της κινητής τηλεφωνίας κι όχι την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας, όπως συμβαίνει και σε όλη την οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back