Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν

Εικόνα του άρθρου Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2017, 12:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχουν την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία σήμερα στις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας ότι δεν αναμένει να γίνει κάποια αναλυτική συζήτηση.

«Αυτή θα είναι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία αφότου ο πρόεδρος Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του. Φυσικά είναι δύσκολο να περιμένει κανείς ουσιαστική συζήτηση για το πλήρες φάσμα των θεμάτων. Ας είμαστε υπομονετικοί κι ας περιμένουμε», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Στη συνδιάλεξη θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς, διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, αποφεύγοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει εάν είναι έτοιμος να προχωρήσει στην άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Μόσχας.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στον Λευκό Οίκο, μετά την πρώτη συνάντηση με την ηγέτιδα μιας ξένης χώρας μετά την ορκωμοσία του, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως ελπίζει να έχει μια «φανταστική σχέση» με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι πιθανό να μην επιτευχθεί αυτό.

Επιπλέον τόνισε ότι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back