ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρώτα απόλυση, μετά ασφαλιστικά μέτρα…

Εικόνα του άρθρου Πρώτα απόλυση, μετά ασφαλιστικά μέτρα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2022, 16:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν εκδικάστηκαν τελικά σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων του ΠΓΝΙ. Πήραν αναβολή για την 1η Απριλίου ενώ μια μέρα πριν… λήγουν οι συμβάσεις τους, που έχουν παραταθεί μέχρι 31 Μαρτίου.

Ενώ οι συμβασιούχοι προσπαθούν να ασκήσουν πίεση με συναντήσεις με βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, το θέμα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας για «μελέτη κόστους» για την εκχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιώτη και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την αναβολή και συμπληρώνει ότι «υπονομεύει το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας. Διευκολύνει τους σχεδιασμούς για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του ΠΓΝΙ με αρνητικές συνέπειες για την υγεία του λαού της περιοχής μας».

Επίσης, το ΕΚΙ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΠΓΝΙ ότι κράτησε εχθρική στάση «δια του νομικού της συμβούλου, ο οποίος ζήτησε να δικαστεί η υπόθεση χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αναβολές με τη ρητή θέση να μη δοθεί ούτε ημέρα παραπέρα στους συμβασιούχους μετά τις 31 Μάρτη», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΚΙ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back