Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-07-2020, 01:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην περιοχή των Τζουμέρκων βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίς σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί το αναστηλωμένο Γεφύρι Πλάκας.

Χτες το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Πράμαντα, όπου περιηγήθηκε στο σπήλαιο της περιοχής, και είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς στο Δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας και ανάπτυξης…

Στη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκε λοιπόν στην προοπτική που έχουν οι ορεινές περιοχές της Ελλάδας για τουριστική αξιοποίηση και εκτίμησε ότι η φυσική ομορφιά της ορεινής Ελλάδας αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και μπορεί να λειτουργήσει ως «συγκριτικό πλεονέκτημα» για τη χώρα μας.

Τόνισε ότι η προώθηση του ορεινού τουρισμού αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Όταν μιλάμε για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο μιλάμε είτε για τουρισμό πόλεων, ο οποίος θα δώσει έμφαση κυρίως στην πολιτιστική μας κληρονομιά, είτε για τουρισμό που θα εκτιμήσει πρωτίστως την ενδοχώρα και πρωτίστως τους ορεινούς μας όγκους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στα ζητήματα που έθεσαν οι πολίτες σχετικά με τη βελτίωση των υποδομών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δρομολογούνται οδικά έργα που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα στην περιοχή, ενώ επισήμανε τις επιπρόσθετες δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη χρηματοδότηση πολύτιμων έργων.

«Ο προϋπολογισμός είναι μεγάλος, μιλάμε για 2,5 δισεκατομμύρια, και μιλάμε επίσης για ένα πολύ έντονο δικό μου ενδιαφέρον να στηριχθούν ειδικά οι ορεινοί Δήμοι και να έχουν μία μεταχείριση ανάλογη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμπλήρωσε ότι θέλει να δει κάθε Δήμο να εντάσσει τουλάχιστον ένα σημαντικό έργο στο πρόγραμμα και να μεριμνά για την ολοκλήρωσή του.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στην ανάγκη να προστατευτούν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι από τις ελληνοποιήσεις προϊόντων. «Θα επιμείνουμε ακόμα περισσότερο, ώστε η ποιότητα να βρίσκει την τιμή που της αξίζει, διότι αν η ποιότητα δεν έχει τιμή, τότε δεν μπορεί να είναι εμπορικά συμφέρουσα για οποιονδήποτε κινείται σε αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε, τονίζοντας ότι είναι άδικο κάποιοι να παίζουν παιχνίδια «που εντέλει να ζημιώνουν όσους εργάζονται σκληρά και έντιμα στον πρωτογενή τομέα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2