Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες για τους πεσόντες Έλληνες στρατιωτικούς

Εικόνα του άρθρου Προχωρούν οι διαδικασίες για τους πεσόντες Έλληνες στρατιωτικούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2018, 00:22
ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκληση της 5ης Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Αλβανίας, για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και επαναταφή, πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτικών Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-41, πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου στα Τίρανα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάσκεψη συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι περαιτέρω διαδικασίες αναγνώρισης, ταυτοποίησης και ταφής των πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτικών στα κοιμητήρια των Βουλιαράτων – Κλεισούρας, ενώ συμφωνήθηκε και το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των σχετικών εργασιών.

Η Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επισκέφθηκε το χώρο εκταφών της περιοχής DRAGOT όπου διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση/υποστήριξη και λειτουργία της μεικτής ομάδας εργασιών επί του πεδίου.

Ακολούθως, η Επιτροπή επισκέφθηκε τα προβλεπόμενα, από τη διμερή συμφωνία, κοιμητήρια στις Βουλιαράτες και στην Κλεισούρα, όπου καταγράφηκαν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις συντήρησης, αναβάθμισης και εν γένει προετοιμασίας των υφιστάμενων υποδομών, προκειμένου να καταρτισθεί χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σχετικών εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back