Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση παραπομπής σε δίκη για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Εικόνα του άρθρου Πρόταση παραπομπής σε δίκη για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2016, 22:19
ΕΛΛΑΔΑ

Την παραπομπή του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη σε δίκη πρότεινε η Εισαγγελέας Εφετών κ. Κορμηκιάρη στο Συμβούλιο Εφετών.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο να επικυρωθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και να λογοδοτήσει ο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχαλης Χατζηγιάννης έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έστειλε στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με το βούλευμα, «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί για το εάν θα κάνει δεκτή ή όχι η έφεση του κ. Χατζηγιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back