Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 8-09-2016, 11:39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθώος κρίθηκε χθες ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση φοροδιαφυγής, με την εφορία να καλείται τώρα να του επιστρέψει ποσό που αγγίζει τα  800.000 ευρώ, αλλά και να άρει όλα τα μέτρα σε βάρος του, όπως κατασχέσεις της περιουσίας του.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών τον δικαιώνει πλήρως για την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 έως το 2011, που κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών διενεργήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ακυρώνοντας όλα τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί.

Μάλιστα, η εφορία θα πρέπει να του επιστρέψει το ποσό των δόσεων που έπρεπε εκείνος να καταβάλει σε μορφή ρύθμισης.

Η υπόθεση, για την οποία ο Μιχάλης είχε παραπεμφθεί σε δίκη, αφορά σε ποσό 5 εκ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί, ο τραγουδιστής «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa