ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόταση για πάρκινγκ στο Άλσος

Εικόνα του άρθρου Πρόταση για πάρκινγκ στο Άλσος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2019, 17:04
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόταση για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ επεξεργάστηκε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή και την παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. «Βοηθούν οι υψομετρικές διαφορές μεταξύ των δρόμων» τόνισε ο κ. Ελισάφ, προσθέτοντας ότι η κατασκευή θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι «δεν θα χαθεί χιλιοστό πρασίνου».

Ακόμα, ο κ. Ελισάφ μίλησε για παρεμβάσεις στα Λιθαρίτσια. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζουν σημεία που προβλέπονται από την αρχική μελέτη Κωνσταντινίδη για τον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου (μην ξεχνάμε ότι αυτός εκτείνεται σχεδόν στο μισό πάρκο), με «αναβίωση» των ρυακιών και του συντριβανιού, καθώς και άλλες εργασίες συντήρησης μέχρι να υπάρξει καθολική, με μελέτη και εγκρίσεις από το συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, ανάπλαση του χώρου.

Ο κ. Ελισάφ δεν έχασε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τον προσφιλή όρο της παράταξης εναντίον της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι «παραμένει μια ακόμα μακέτα» το έργο στα Λιθαρίτσια. Επιπλέον πρότεινε την τοποθέτηση τηλεσκοπίων για παρατήρηση της λίμνης, βελτίωση της παιδικής χαράς, κ.α.

Σχετικά με την πολιτική της παράταξης για την εκπαίδευση, ο κ. Ελισάφ πρότεινε μεταξύ άλλων την ίδρυση ψηφιακού μουσείου και κέντρου προφορικής ιστορίας της ελληνικής παιδείας: «Σε συνδυασμό με την πρότασή μας για την αποκατάσταση και την επανάχρηση διατηρητέων κτιρίων, ένα εξ αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να στεγάσουμε  τα γράμματα της πόλης, την  πηγή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού,  τον  από το 1645 γιαννιώτικο διαφωτισμό  των εθνικών ευεργετών και των διδασκάλων του γένους. Έτσι θα μπορέσουμε να αναδείξουμε με τη βοήθεια του πανεπιστημίου,  των εκπαιδευτικών και των μαθητών τη δια μέσω των αιώνων πορεία του εκπαιδευτικού συστήματος  της χώρας  και τις συγκεκριμένες ιδεολογικοπολιτικές συνθήκες που επηρέασαν  και διαμόρφωσαν την τοπική ιστορία», τόνισε μεταξύ άλλων.

Την επιτροπή της παράταξης για τα εκπαιδευτικά, συντόνισε η Φιλιώ Ζαράχη- Νόκα και μετείχαν οι Γιάννης Λυκογιώργος, Καλλιόπη Πεταλά- Γκιώκα, Ανδρονίκη Ζούκη, Χρήστος Στογιάννος, Άγγυ Χαρατσάρη, Αθηνά Σούλη- Τόλη και Σοφία Γκάρτζιου.


Στα του περιβάλλοντος, ο κ. Ελισάφ παρουσίασε προτάσεις σε πέντε τομείς, τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και της Παμβώτιδας, την εξοικονόμηση ενέργειας, το αστικό πράσινο και την πολιτική προστασία. Στην επιτροπή συντονιστής είναι ο Απόστολος Φίλης και μετέχουν οι Βασίλης Ζωγράφος, Αντιγόνη Κατσούρη, Χάρης Δολιώτης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Άγγελος Νάτσικας και Μάριος Βαβάτσικος.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back