ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόταση για μελέτη ανάπλασης στην πλατεία Χατζή

Εικόνα του άρθρου Πρόταση για μελέτη ανάπλασης στην πλατεία Χατζή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2021, 16:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρόταση για εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Χατζή, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή.

Η μελέτη περιλαμβάνει ακόμα δύο μικρές πλατείες, στη Βασιλική και στην περιοχή Καραδήμα, στην Πλατανιά.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών, «βασική στόχευση της μελέτης είναι η διαμόρφωση σύγχρονων και λειτουργικών πολυχώρων, όπου θα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία η συνάθροιση κοινού, ο πολιτισμός, η αναψυχή, το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον».  

Περιγράφει τους σκοπούς του ως μετατροπή της πλατείας Χατζή σε ένα σύγχρονο «πράσινο, φιλικό πάρκο δραστηριοτήτων αναψυχής και πολιτισμού».

Στη Βασιλική θα δημιουργηθεί ένας «λειτουργικός κοινόχρηστός χώρος περίπου 3,5 στρ» και στην περιοχή Καραδήμα «η μελέτη θα επικεντρωθεί στην διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων».

Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει μελέτες για αναβάθμιση της εισόδου της πόλης από το Πανηπειρωτικό μέχρι τη Δομπόλη και δύο κάθετων αξόνων (Ανεξαρτησίας μεταξύ των περιοχών Βρυσούλας και Ανατολής και την οδό Αρσένη Γεροντικού μεταξύ των οικισμών Βελισσαρίου και Σεισμοπλήκτων» και της εισόδου από τους κόμβους της περιφερειακής οδού και του αεροδρομίου, μέχρι τους Αγίους Αποστόλους και την οδό Δημοκρατίας, αντίστοιχα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Απορρώξ
Όπου ακούγονται λέξεις πολυχώρος και ανθρωπογενές περιβάλλον, είθισται να φυλάμε τα ρούχα μας. Επιτέλους ας σουλουπώσουμε τα υπάρχοντα πάρκα με χαμηλό κόστος, με γνώμονα τις ανάγκες των περίοικων και την καθημερινή τους χρήση. Ο Μπαμπινιώτης μπορεί να περιμένει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back