ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προτάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας

Εικόνα του άρθρου Προτάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2020, 19:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προτάσεις για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια καταθέτει η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2022» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη.

Με τον τρόπο αυτόν, η κα Καλογιάννη έρχεται να «υπενθυμίσει» ή να ενημερώσει τη δημοτική αρχή για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν και οι οποίες δεν αξιοποιούνται. Η παρέμβασή της γίνεται με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου ότι έγινε για πρώτη φορά συνάντηση της ομάδα εργασίας που παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) –μια ανακοίνωση, βέβαια, που δεν έμπαινε στην ουσία, δηλαδή στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και στο τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» αναφέρει ο Δήμος ότι εκτός από το ΣΔΒΕ που διαθέτει και το οποίο η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε επικαιροποίησή του με την ανάθεση της σχετικής υπηρεσίας σε εταιρία έναντι 24.000 ευρώ –αν και το ΣΔΒΕ ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο-, έχει σε εξέλιξη σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο για την ενεργειακή αναβάθμιση πέντε κτιρίων: του Πνευματικού Κέντρου, του 1ου Λυκείου, του 6ου Γυμνασίου, του 7ου Γυμνασίου και του 8ου Γυμνασίου (και τα τέσσερα κτίρια στο σχολικό συγκρότημα της Κιάφας).

Επί των προτάσεών της, η παράταξη αναφέρει ότι στις 31 Ιουλίου δημοσιεύτηκε ηΚΥΑ για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ» (ΦΕΚ Β 3156/2020) όπως και ότι είναι ανοικτή η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του χρηματοδοτικού μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου/GR-Energy, που διαχειρίζεται το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).  

Η παράταξη προτείνει προφανώς την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων αυτών για τις περιπτώσεις έργων που έχουν ώριμες μελέτες, όπως  και τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης για μελέτες ωρίμανσης έργων ενεργειακής αναβάθμισης όλων των δημοτικών κτιρίων όπως και εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΙ.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back