ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προσπάθεια «χωρίς μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας»

Εικόνα του άρθρου Προσπάθεια «χωρίς μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2018, 16:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία με αφορμή τον επανακαθορισμό των «μειονεκτικών περιοχών», ο Δήμος Ιωαννιτών διοργάνωσε σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι κοινοτήτων, αγροτών, υπηρεσιών, κ.α. Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Παντελής Κολόκας, Γιώργος Βίννης, Βάσω Μέγα.

Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα «χάραξη», 21 κοινότητες του Δήμου δεν θα χαρακτηρίζονται «μειονεκτικές», με αρκετές συνέπειες στις αγροτικές επιδοτήσεις. Πρακτικά, πολλοί αγρότες των Ιωαννίνων θα αποκλειστούν από τις εξισωτικές αποζημιώσεις το επόμενο διάστημα.

Η σύσκεψη του Δήμου είχε και αυτή… το βουλευτή της. Παρών ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος ενημέρωσε ότι η διαδικασία αυτή «ήταν σε εξέλιξη από το 2013», ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, «αποδέχτηκε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα δεν ‘άνοιξε’ όσο θα έπρεπε».

Ο κ. Καραγιάννης χαρακτήρισε «μια πολύ καλή βάση» την επιστολή του Δήμου προς τον αρμόδιο υπουργό για τη διατήρηση του χαρακτηρισμού «μειονεκτικές» για τις 21 κοινότητες, δεν άφησε όμως μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, εξαιτίας των κατευθύνσεων που υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από μερικές μέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτών Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, για το ίδιο θέμα. Ο κ. Μπαλτογιάννης ήταν παρών και στη σύσκεψη του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δήμος ζητάει να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, αλλά και να δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρη η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία βασίστηκε το σχέδιο απόφασης, «ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων σχετικά μη την τεκμηρίωση της απώλειας του μειονεκτικού χαρακτήρα των 21 κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών», όπως είπε η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back