ΗΠΕΙΡΟΣ

«Προσπάθεια διαφυγής» από το Άκτιο

Εικόνα του άρθρου «Προσπάθεια διαφυγής» από το Άκτιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2018, 11:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δι αέρος προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες, συχνά με πλαστά έγγραφα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συλληφθεί περισσότερα από 100 άτομα που είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Μάλιστα από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τα τέλη Ιουλίου είχαν συλληφθεί στο Άκτιο περίπου 20 άτομα. Όσον αφορά στο αεροδρόμιο του Αράξου οι συλλήψεις είναι λιγότερες και όπως εξηγούσαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τον προορισμό των πτήσεων και ενδεχομένως για αυτό δεν επιλέγεται από τους αλλοδαπούς.

Όσον αφορά στους προορισμούς των αλλοδαπών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, και από τα τρία αεροδρόμια επιχείρησαν να ταξιδέψουν κυρίως προς Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία και Τσεχία.

Το κόστος των πλαστών εγγράφων ανέρχεται μέχρι και στα 3.000 ευρώ. Τα διαβατήρια είναι είτε κλεμμένα, είτε παραποιημένα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία σειρά από πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου Βελγίου, Πολωνίας, Μ. Βρετανίας, Τσεχίας, Λετονίας, Βουλγαρίας κ.α.

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ επικαλείται αστυνομικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου αλλοδαποί στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ταξιδέψουν, αγόρασαν, έναντι χαμηλότερου ποσού, ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο με την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι είναι πλαστό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back