Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προσφυγικό με… κεντρώα προσοχή

Εικόνα του άρθρου Προσφυγικό με… κεντρώα προσοχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2016, 17:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πολύ προσεκτική τοποθέτηση για το προσφυγικό έκανε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, στέλνοντας ένα σαφώς πιο «κεντρώο» μήνυμα, από ό,τι μερίδα στελεχών της ΝΔ, ειδικά στην αυτοδιοίκηση, αλλά και σε πόλεις όπως η Φιλιππιάδα. Στις δηλώσεις σήμερα από τα Γιάννενα, η κα Κεφαλογιάννη είπε, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση αν η παρουσία προσφύγων επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό, ως εξής: «Καταρχάς είναι ένα θέμα που ήρθε για να μείνει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, παρά μόνο εμβαλωματικές λύσεις. Φιλοξενούνται σε πολλές περιοχές πρόσφυγες και στην Ήπειρο χωρίς σχεδιασμό για το τι μέλλει γενέσθαι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ξεκίνησε με αφελή θεώρηση του ζητήματος και συνεχίζει να το αντιμετωπίζει έτσι. Σε σχέση με την εικόνα προς τα έξω όμως, πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί για το πώς τοποθετούμαστε στο δημόσιο διάλογο. Το ζήτημα είναι πρώτα από όλα ζήτημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Από την άλλη, υπάρχει σαφώς θέμα για τη δημόσια ασφάλεια που το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει για τους πολίτες του». Είπε ακόμα ότι χρειάζονται διακομματικές συνεργασίες για το χειρισμό του ζητήματος.

Κατά τα λοιπά, η πρώην υπουργός Τουρισμού, συνοδευόμενη από την  Άννα Ασημακοπούλου, υπεύθυνη τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρο Βασιλείου, συνάντησαν τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Καθυστερώντας περίπου 20 λεπτά στη συνέντευξη Τύπου, λόγω της συνάντησης στην Περιφέρεια, η κα Κεφαλογιάννη τόνισε σχετικά με το τουριστικό κεφάλαιο, ότι η Ήπειρος διαθέτει τις δυνατότητες για το συνδυασμό των μνημείων, της πρωτογενούς παραγωγής και των προορισμών, για να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό «πακέτο». Είπε χαρακτηριστικά ότι «μόνος τρόπος είναι να δημιουργήσουμε πολιτιστικές διαδρομές» προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας.

«Κυβέρνηση κόντρα στη δημοκρατία»

Η κα Κεφαλογιάννη επιτέθηκε στην κυβέρνηση με δριμύ τρόπο, για δύο θέματα: Πρώτα, για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί, τον οποίο χαρακτήρισε «πρόχειρο» και έπειτα, για τις τηλεοπτικές άδειες. Η υπεύθυνη Τουρισμού της ΝΔ προασπίστηκε τα τηλεοπτικά κανάλια, λέγοντας ότι «είναι μύθος ότι δεν είχαν άδειες. Άδειες υπήρχαν, προσωρινές» (βέβαια, αυτό δεν στέκει ακριβώς έτσι, καθώς η… προσωρινότητα κράτησε 27 χρόνια). Είπε ότι θα πρέπει να μπει ένα κανονιστικό πλαίσιο μεν, αλλά κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον υπουργό Νίκο Παππά ότι θέσπισαν ένα νόμο «κόντρα στη δημοκρατία και τους θεσμούς». Αναφέρθηκε στην κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπεύθυνου από βουλευτές της ΝΔ για το θέμα του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών και έψεξε την κυβέρνηση για τον «άψε σβήσε»  έλεγχο του πόθεν έσχες των «υπερθεματιστών», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει θέμα με τον έλεγχο «και του πόθεν και του έσχες» καθότι έγινε πολύ γρήγορα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back