ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε έρευνα για τα email της Ασημακοπούλου σε αποδήμους

Εικόνα του άρθρου Ξεκίνησε έρευνα για τα email της Ασημακοπούλου σε αποδήμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2024, 14:03
ΕΛΛΑΔΑ

H Αρχή Προστασίας Δεδομένων ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων ότι έλαβαν προεκλογικά mail από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους

Διαβάστε: Η «λίστα Ασημακοπούλου» έφτασε στη Βουλή

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Στιγμιότυπο οθόνης από το Safari με την επισήμανση ότι «Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να παριστάνει τον "apodimoi.gov.gr" για να κλέψει τις προσωπικές ή οικονομικές σας πληροφορίες. Θα πρέπει να κλείσετε αυτή τη σελίδα». Ένα μήνυμα που οι browsers εμφανίζουν μετά τη μαζική διαρροή προσωπικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων


Στην Κομισιόν 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην ΕΕ κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση «για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών».

Επίσης  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης κατέθεσε ερώτηση όπου τονίζει: «Την περασμένη Παρασκευή, απόδημοι Έλληνες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν στο email τους μήνυμα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους».

Ακόμη, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, o ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου γνωστοποίησε ότι κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν «σχετικά με τις καταγγελίες αποδήμων ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέστειλε στα email τους προωθητικό υλικό χωρίς την συγκατάθεση τους».

Ο Στ. Κασσελάκης

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας ότι «η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση» και θέτοντας ταυτόχρονα δύο ερωτήματα: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Τέλος με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε τον ισχυρισμό της ότι έλαβε τα στοιχεία έπειτα από αίτημά της, συνεχίζονται οι αντιδράσεις τόσο στα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και μεταξύ των εκλογέων που έχουν εγγραφεί στους καταλόγους.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με ανάρτησή της στο X δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Αρχή, ενώ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την έρευνα.


«Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια», έγραψε η ευρωβουλευτής

Φωτογραφία: Michel CHRISTEN/European Union

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back