ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προσεχώς, αδελφοποίηση

Εικόνα του άρθρου Προσεχώς, αδελφοποίηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2018, 18:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Σανκτ Λεόν-Ροτ από την περιοχή της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας φιλοξενεί ο Δήμος Ζίτσας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο δήμοι εδώ και δύο χρόνια, όταν οι Γερμανοί δώρισαν στη Ζίτσα ένα πυροσβεστικό όχημα.

Ο δήμαρχος της γερμανικής πόλης Αλεξάντερ Έγκερ είναι ο επικεφαλής μιας δεκαννιαμελούς αντιπροσωπείας που επισκέπτεται την Ελεούσα και τον Δήμο Ζίτσας, κάνοντας διάφορες επαφές και συναντήσεις. Απώτερος στόχος είναι η αδελφοποίηση των δύο Δήμων. 

«Το ταξίδι σας αυτό θέλουμε να αποτελέσει τη συνέχεια σε μια πορεία μόνιμη και σταθερή μέσα στο χρόνο, με απώτερο στόχο την παροχή ενός ευέλικτου πλαισίου ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, ανταλλαγής εμπειριών και ανάπτυξης αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων μας» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο κ. Έγκερ αντιφώνησε, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα συνεργασίας και σχέσεων που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων.

Οι γερμανοί προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν σχεδόν όλες τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και επιχειρήσεις όπως το «Κτήμα Γκλίναβος», αλλά και τη Βιομηχανική Περιοχή. Εκεί, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Λευτέρη Αραμπατζή και στελέχη της ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ.Α.Ε. «Για εμάς ο τρόπος που αναπτύχθηκε στη Γερμανία ο επιχειρηματικός τομέας αποτελεί πρότυπο» ανέφερε ο κ. Αραμπατζής.

Επίσης, η υπεύθυνη της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Ντίνα Τσιότα ανέφερε πως «η κρίση έχει αφήσει το αποτύπωμά της και εδώ, είπε, ωστόσο από το φορέα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, σε συνεργασία πάντα με τους εγκατεστημένους, με στόχο τη βελτίωση υποδομών και τεχνολογίας που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back