ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πρόσβαση στον πολιτισμό: Δικαίωμα κάποιων ή όλων;»: μια συζήτηση στις 15 Απριλίου

Εικόνα του άρθρου «Πρόσβαση στον πολιτισμό: Δικαίωμα κάποιων ή όλων;»: μια συζήτηση στις 15 Απριλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2024, 08:32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το θεατρικό έργο «Οι Δούλες», του Ζαν Ζενέ - που παρουσιάζεται μέχρι και τις 28 Απριλίου στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κοντού - αποτελεί την πρώτη προσπάθεια σε ΔΗΠΕΘΕ για μια παράσταση προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία, κωφά και βαρήκοα. Η ιδέα ήταν του Χρήστου Τσιούρη, συμβούλου συμπερίληψης.

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, οι συντελεστές της παράστασης «Οι Δούλες», ο Χρήστος Τσιούρης και ο πολιτιστικός σύλλογος Acesso Cultura (που έχει έδρα την Πορτογαλία με διευθύντρια τη Γιανιώτισσα Μαρία Βλάχου) προσκαλούν τους επαγγελματίες του πολιτισμού, συλλόγους ατόμων με αναπηρία, δημοσιογράφους και άλλους ενδιαφερόμενους για μια συζήτηση σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών στον πολιτισμό, τις υπηρεσίες που μπορούν να συμπεριληφθούν προκειμένου η πολιτιστική προσφορά να είναι προσβάσιμη, καθώς και για τις δυνατότητες και ευκαιρίες που οι άνθρωποι με αναπηρία έχουν για να εργαστούν στο χώρο του πολιτισμού, και ως καλλιτέχνες.

Η συζήτηση θα γίνει στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα γίνει από τα Λιθαρίτσια (δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back