ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προς μια νέα γέφυρα στον Άραχθο

Εικόνα του άρθρου Προς μια νέα γέφυρα στον Άραχθο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2020, 15:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά την ανακατασκευή της Γέφυρας Πλάκας, άλλη μια γέφυρα παίρνει σειρά. Η Περιφέρεια Ηπείρου προχωρά στην κατασκευή οδικής γέφυρας, μήκους 108 μέτρων, πάνω από τον ποταμό Άραχθο. Η οδική αυτή γέφυρα θα αποτελέσει τη διάδοχο της γέφυρας τύπου μπέλεϋ η οποία συνδέει οδικώς τα Τζουμέρκα με τα Γιάννενα εδώ και 60 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί σε περιοχή, λίγο πιο κάτω από εκεί που είναι σήμερα η μπέλεϋ.

Στη χτεσινή της συνεδρίαση, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου, την εταιρία «ΤΕΔΡΑ». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (το ποσοστό έκπτωσης που έδωσε η εταιρία, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη).

Με την κατασκευή της γέφυρας αυτής, η μπέλεϋ θα απομακρυνθεί, όπως είχε δηλώσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Και για την ιστορία: η γέφυρα μπέλεϋ στον ποταμό Άραχθο τοποθετήθηκε από τον Στρατό τον Σεπτέμβριο του 1960. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και μαρτυρίες, η μπέλεϋ μεταφέρθηκε από την Άρτα -είχε εγκατασταθεί εκεί, δίπλα από το γεφύρι της Άρτας, την περίοδο της Κατοχής.

Η «μετακόμιση» έγινε μετά και το επίμονο αίτημα των Τζουμερκιωτών για σύνδεση με τα Γιάννενα, οι οποίοι μέχρι τότε περνούσαν με τα οχήματά τους μέσα από το ποτάμι, όταν τα νερά λιγόστευαν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3