ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προς απόλυση λόγω αξιολόγησης, στον ΟΤΕ

Εικόνα του άρθρου Προς απόλυση λόγω αξιολόγησης, στον ΟΤΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2018, 11:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοινώσεις τους, στηρίζουν εργαζόμενο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου και θητεία 32 χρόνων στον ΟΤΕ, ο οποίος απολύεται «λόγω χαμηλής αξιολόγηςη» με βάση το άρθρο 13.

«Ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγει να ενεργοποιήσει το άρθρο 13 η διοίκηση δεν είναι τυχαίοι. Η απόλυση του συναδέλφου είναι τα προεόρτια μιας επιθετικής τακτικής απέναντι σε όλους που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα με μοναδικό στόχο να αυξηθεί η τεράστια κερδοφορία της. Αν τώρα δεν σταματήσουμε αυτή την εξέλιξη το επόμενο διάστημα η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς θα ‘τσακίζει κόκαλα’» αναφέρει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο. 

«Η εξέλιξη αυτή στο κατάστημα του ΟΤΕ Ιωαννίνων είναι ακόμα μια εικόνα από το μέλλον της ‘μεταμνημονιακής εποχής’ στην Ελλάδα που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», συμπληρώνει.

Σήμερα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε στάση εργασίας στα καταστήματα του ΟΤΕ από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, ώρες δηλαδή που θα γίνει η ακρόαση του εργαζόμενου από την αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΟΤΕ η οποία έρχεται στα Γιάννενα

«Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ δεν έχουν ξεχαστεί ακόμα οι ψευδείς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και της υπουργού Ο. Γεροβασίλη ότι ‘αξιολόγηση δεν σημαίνει διαθεσιμότητα και απολύσεις’» σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων. «Γιατί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση της ΝΔ και φυσικά το ΚΙΝΑΛ, θέλουν διακαώς να εφαρμόσουν την πολιτική των δανειστών, μέχρι και την τελευταία αντεργατική ρύθμιση που φέρνει η ΕΕ και το ΔΝΤ και ακόμα παραπέρα» αναφέρει.

«Δεν υπάρχει ‘καλή’ και ‘κακή’ αξιολόγηση, παρά μόνο ένα όχημα για τη δημιουργία του «μικρού και ευέλικτου δημοσίου», δηλαδή της εκχώρησης σχεδόν όλων των κοινωνικών λειτουργιών και υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα και τον αποκλεισμό των περισσότερων εργαζόμενων από αυτές», καταλήγει.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back