ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αξιολόγηση… στην έξοδο

Εικόνα του άρθρου Αξιολόγηση… στην έξοδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2018, 18:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απολύθηκε τελικά ο εργαζόμενος στον ΟΤΕ, με βάση το σχετικό άρθρο του εσωτερικού κανονισμού, το οποίο προβλέπει μέχρι και απόλυση, επ’ αφορμή της αξιολόγησης. Μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας, ο εργαζόμενος με σχέση ιδιωτικού δικαίου, πέρασε από ακρόαση χτες και τελικά, προχώρησαν στην απόλυση. 

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει την εξέλιξη, λέγοντας ότι «τα στελέχη της επιχείρησης που ήρθαν στα Γιάννενα, είχαν ήδη καθαρογραμμένη την απόλυση στις βαλίτσες τους. Απέδειξαν έτσι ότι η ακρόαση του εργαζομένου ήταν μια τυπική υποχρέωση, πρόφαση δημοκρατικών διαδικασιών ώστε να ‘σφιχτοδέσουν’ την πρώτη απόλυση με βάση τον Εσωτερικό Κανονισμό Προσωπικού».

Επίσης, το ΕΚΙ καταγγέλλει ότι δεν επιτράπηκε στη διοίκησή του να μπει στο κτίριο και ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, καθώς και για τη στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί. «Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων βασικών κλάδων της οικονομίας, τις οποίες προκρίνει η κυβέρνηση σε όλους τους κλάδους προς όφελος του κεφαλαίου, και έχει σχεδιάζει με τα προαπαιτούμενα της επόμενης αξιολόγησης. 

Με τέτοιους όρους θα λειτουργεί η «μεταμνημονιακή εποχή» στην Ελλάδα που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει επιπλέον το . Η επιστροφή στην «κανονικότητα» και η «δίκαιη» ανάπτυξη θα γίνει με τις επιχειρήσεις να γιγαντώνουν τα κέρδη τους και σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς κάτω από την απειλή της απόλυσης «με τη βούλα» της νομοθεσίας που έχει γραφτεί καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας.

Τέλος, το ΕΚΙ καταγγέλλει και τους συνδικαλιστές των δύο σωματείων του ΟΤΕ Ιωαννίνων, λέγοντας πως «τις προηγούμενες μέρες μας έκαναν κριτική για την κινητοποίηση ενώ ποτέ δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για τη διοίκηση του ΟΤΕ που απολύει εργαζόμενο, γνήσιοι υπερασπιστές της εργασιακής ειρήνης,  παρέμειναν όλοι τους άφαντοι από την κινητοποίηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της τοπικής διοικούσας της ΠΕΤ ΟΤΕ δεν συμμετείχε καν στη στάση εργασίας, στην οποία, για τα μάτια του κόσμου, καλούσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος με ανακοίνωση που έδωσε μάλιστα και στον Τύπο»



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back