Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Project Future: θετικό αποτύπωμα στο πρώτο έτος υλοποίησης

Εικόνα του άρθρου Project Future: θετικό αποτύπωμα στο πρώτο έτος υλοποίησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2019, 17:04
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mε τη συμμετοχή δεκάδων νέων πτυχιούχων που επιδιώκουν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας πραγματοπoιήθηκε, στην Αθήνα και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ο τρίτος κύκλος του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future που έχει ως στόχο να συμβάλλει στον περιορισμό της ανεργίας και στην ανακοπή του brain drain.

Το Project Future συμπλήρωσε ένα έτος επιτυχούς υλοποίησης και ήδη αφήνει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία αφού σημαντικό ποσοστό των αποφοίτων του έχει εισέλθει στην αγορά εργασίας ενώ χιλιάδες νέοι απέκτησαν εφόδια χρήσιμα για την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Για τον τρίτο κύκλο, οι νέοι πτυχιούχοι που συμμετείχαν, επελέγησαν μεταξύ των 3.500 υποψηφίων, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση, και για ένα τριήμερο παρακολούθησαν ομιλίες στελεχών και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανέλιξης.

Αυτή ήταν η πρώτη φάση της εκπαίδευσης και μετά το πέρας του 3day training, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι νέοι ξεκίνησαν το στάδιο της θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες εξειδίκευσης του προγράμματος: Digital Marketing, Supply Chain, Data Science και Java.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, καλωσορίζοντας τους επιτυχόντες του τρίτου κύκλου, τόνισε ότι στο πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος, μεγάλο μέρος των αποφοίτων έχει ήδη βρει εργασία ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει εφόδια χρήσιμα για την επαγγελματική τους διαδρομή. «Από τους νέους που έχουν τοποθετηθεί ως σήμερα, μέσα από το πρόγραμμα, στην αγορά εργασίας με εξάμηνη σύμβαση, το 90% έχει ανανεώσει τη σύμβασή του», σημείωσε ο κ. Μεγάλου.

Στους δύο πρώτους κύκλους, τον Οκτώβριο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019, υποβλήθηκαν 6.500 αιτήσεις, εκπαιδεύτηκαν 1.094 νέοι σε τομείς που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας ενώ μέχρι σήμερα απορροφήθηκε από επιχειρήσεις άνω του 60% των αποφοίτων. Το ποσοστό αυξάνεται με σταθερό ρυθμό καθώς νέες θέσεις «ανοίγουν» στις επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι υποψήφιοι κάθε κύκλου υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr και ξεκινούν ένα «ταξίδι» γνώσεων και εμπειρίας που θα τους επιτρέψει παράλληλα να αποκτήσουν την πολυπόθητη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν νέοι πτυχιούχοι ως 29 ετών, με καθόλου ή μικρή εργασιακή εμπειρία. Μέσω του Project Future έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το βιογραφικό τους κατά την αναζήτηση κατάλληλης εργασίας σε δύο επίπεδα: αποκτούν γνώσεις σε τομείς αιχμής που έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, όπως Digital Marketing, Supply Chain, Data Science και Java, και παράλληλα, «ανοίγουν μια πόρτα» στην αγορά εργασίας, μέσα από επαφές με στελέχη και επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους.

Το ReGeneration Academy παρέχει την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία του ως συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook, Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, την ΕΑΣΕ και το BCA College, που συμβάλλουν καίρια στο κομμάτι των εκπαιδεύσεων.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα πραγματοποιεί το Project Future κάθε χρόνο, σε δύο κύκλους, τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back