Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» για δύο Δήμους (upd)

Εικόνα του άρθρου Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» για δύο Δήμους (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2018, 16:26
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δύο Δήμοι της Ηπείρου εντάσσονται στο πλαίσιο των προσκλήσεων του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ειδικότερα για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων, ο δήμος Νικολάου Σκουφά Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 74.000 ευρώ (44.100 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών και 29.900 ευρώ από ιδίους πόρους).

Για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ο δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, με 252.500 ευρώ (210.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών και 42.500 ευρώ από ιδίους πόρους)

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι Δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των Δήμων.



ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΩΝ

Επίσης με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 46.913.336,00 ευρώ, το οποίο αποδίδεται ως 1η, 2η, 3η και 4η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2018, σε όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών υλοποίησης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων τους, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το ανωτέρω ποσό, θα αποδοθεί στους Δήμους, με χρηματική εντολή του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τυχόν αδιάθετα ποσά, δύναται να διατεθούν και για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των Δήμων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back