Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας ζητά την προφυλάκιση Μαρινάκη

Εικόνα του άρθρου Εισαγγελέας ζητά την προφυλάκιση Μαρινάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2016, 18:19
ΕΛΛΑΔΑ

Την προσωρινή κράτηση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο ζητεί, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο Εισαγγελέας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητεί την προφυλάκιση του προέδρου των ερυθρολεύκων, κρίνοντας ότι δεν τήρησε τον όρο της μη ενασχόλησης με το ελληνικό ποδόσφαιρο, που του είχε επιβληθεί. Προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο κος Μαρινάκης για κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν μεταξύ άλλων στημένους αγώνες και δωροδοκίες διαιτητών.

Στο κατηγορητήριο εμπλέκονται ακόμη ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος, διαιτητές και πρόεδροι κι άλλων ΠΑΕ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω της διαδικασίας χάραξης του νέου τηλεοπτικού τοπίου, και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι ένας εκ των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών μετά τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά και υποχρεωτική εμφάνιση του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του, δύο φορές το μήνα. 

Τον τελευταίο λόγο πλέον έχει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο και θα αποφανθεί, αν και ποιοί εκ των κατηγορουμένων θα παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Με σκληρή γλώσσα αντέδρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος ζητά την προφυλάκισή του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. 

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με επίσημη δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, κατηγορεί τον κ. Δασκαλόπουλο ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι υπακούει τυφλά στις εντολές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην απομάκρυνσή του από το χώρο του ποδοσφαίρου. 

Παράλληλα, προαναγγέλει την κατάθεση από μέρους του πειθαρχικής αναφοράς και μήνυσης σε βάρος του Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back