ΗΠΕΙΡΟΣ

Προετοιμασίες για τον κόμβο Φραξύλα

Εικόνα του άρθρου Προετοιμασίες για τον κόμβο Φραξύλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2024, 17:04
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου, παραμένοντας πιστή… στο όραμά της να φτιάξει μια σειρά από ισόπεδους κυκλικούς κόμβους στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας για να την κάνει πιο ασφαλή (χωρίς να μπαίνει στο… πλάνο η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου), ετοιμάζεται για έναν νέο κόμβο.

Πρόκειται για τον κόμβο Φραξύλα, επί της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, κοντά στο Κανάλι –στο σημείο που σχεδιάζεται στο μέλλον να «κουμπώσει» η Ιόνια οδός. Τον κόμβο αυτόν η περιφερειακή αρχή τον έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες.

Στην αυριανή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή πρόκειται να εγκρίνει τη διάθεση πίστωσης 24.800 ευρώ για τεχνικό σύμβουλο που θα αναλάβει τη μελέτη για τον κόμβο αυτόν.

Στην εισήγησή τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες κρίνουν ότι απαιτείται η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου «λόγω της αλλαγής των κυκλοφοριακών δεδομένων (αύξηση κυκλοφοριακού φόρτου στο παραλιακό μέτωπο σαν συνέχεια της Αμβρακίας οδού), αλλά και στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας γενικότερα και του Γενικού Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού για την παραλιακή οδό που εκπονείται από την Περιφέρεια Ηπείρου». Ενδιαφέρον βέβαια θα έχει να γίνει γνωστό τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτός ο Γενικός Κυκλοφοριακός Σχεδιασμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3