Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Προεκλογική ένταση στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Προεκλογική ένταση στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2019, 17:22
ΗΠΕΙΡΟΣ

Χίλιες λέξεις κριτικής στο δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη έχει η ανακοίνωση της υποψήφιας δημάρχου Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου σε διάφορα μέσα.

Ειδικά για το ζήτημα των ερευνών υδρογονανθράκων, όπου σημειωτέον, ο Δήμος Αρταίων έχει πάρει αρνητική θέση με μια μόνο ψήφο υπέρ, η υποψήφια δήμαρχος αναφέρει: «Στις δομικές μας κοινωνίες, όπου δεν μπορεί μια πραγματικά λαϊκή διαχείριση ‘να αναπτύξει ελέγχοντας’, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κρυφτεί, ούτε πίσω από όψιμους ψευτοεπαναστατικούς μηδενισμούς, ούτε βέβαια, με πρόσχημα την όποια ανάπτυξη, πίσω από το κέρδος συμφερόντων».

Συμπληρώνει δε ότι «αυτό που είναι άμεσα εφικτό, είναι να υπάρχει σαφής και πλήρης περιβαλλοντολογική μελέτη από αδέκαστο επιστημονικό φορέα, κι από την άλλη ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα απόφασης και ελέγχου με διαδικασίες που εμπλέκονται άμεσα οι τοπικές κοινωνίες, που όμως θα είναι και πληροφορημένες αλλά και εκφρασμένες με δημοκρατικές πλατιές διαδικασίες».

Τέλος, σημειώνει ότι «η ιδιαιτερότητα της Ηπείρου σαν περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους» πρέπει να διαφυλαχτεί «και να αποτελέσει εργαλείο ήπιας ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης».

Επίσης, αμφισβητεί την ανεξαρτησία του κ. Τσιρογιάννη (που αναφέρεται πολιτικά στη ΝΔ) και τέλος, τον καλεί να «εγκαταλείψει σαν προεκλογικό χώρο» το δημαρχείο.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back