ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Προεκλογική εκστρατεία με δεντράκια

Εικόνα του άρθρου Προεκλογική εκστρατεία με δεντράκια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2023, 21:45
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

H Έλσα Εξάρχου είναι μια από τις υποψήφιες-ους στο νομό Ιωαννίνων με τη ΝΔ.

Στο πρώτο της μήνυμα, η κα Εξάρχου εξηγεί γιατί συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «διανύουμε μια περίοδο όπου η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει περισσότερο νόημα από ποτέ». Και η ίδια, όπως εξηγεί, θέλει να δώσει «απαντήσεις σε όλα τα γιατί, σαν να μιλάω στον 17χρονο εαυτό μου και στα παιδιά μου».

Μεταξύ αυτών των «γιατί» είναι ότι θέλει «να κάνουμε τον τόπο μας παγκόσμιο παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης», επίσης να διασυνδέσει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, να δει «τα προϊόντα του τόπου μας να κατακτούν τον κόσμο» κ.α. 

Πριν την κατάκτηση του κόσμου με τα προϊόντα του τόπου μας, η κα Εξάρχου αποφάσισε να μην μοιράσει προεκλογικές κάρτες, να μην κρεμάσει πανό, να μην κολλήσει αφίσες κλπ. Αλλά να τρέξει μια διαφημιστική καμπάνια «που θα έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Και ποια είναι αυτή η καμπάνια; «Τοποθετούμε μικρά δεντράκια σε διάφορα σημεία των Ιωαννίνων, και μετά τις εκλογές θα τα φυτέψουμε» αναφέρει. Περισσότερες προεκλογικές πληροφορίες, όπως π.χ. αν υπάρχει κάποια συνεννόηση με τον Δήμο Ιωαννιτών για την προεκλογική τοποθέτηση-μετεκλογική φύτευση δεν δίνονται. 

Η κα Εξάρχου προσπαθεί να κάνει μια διαφορετική καμπάνια με καλές προθέσεις αναμφίβολα, αλλά δεν παύει αυτή η καμπάνια να μοιάζει να έρχεται από το πρόγραμμα του «Ποταμιού» το 2015 και να κινείται στα όρια της τρέντι οικολογίας. 

Το κόμμα με το οποίο συμμετέχει στις εκλογές πάντως, η ΝΔ, είναι υπέρ μη βιώσιμων αναπτυξιακών τάσεων όπως οι εξορύξεις, οι οποίες είναι σε εξέλιξη και στην Ήπειρο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back