ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη: Μία ακόμη δέσμευση…

Εικόνα του άρθρου Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη: Μία ακόμη δέσμευση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2024, 21:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tα περί Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης των Ιωαννίνων έχουν καταλήξει να είναι μια ανεκδοτολογική υπόθεση.

Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια με υποσχέσεις και δεσμεύσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτή τη φορά έρχεται μια νέα δέσμευση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος είπε ότι το Προεδρικό Διάταγμα θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου. Ή μάλλον, πιο συγκεκριμένα, είπε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα εγκριθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, η οποία είναι απαραίτητη για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος. Από κει και πέρα, για την έκδοση του διατάγματος, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η τοποθέτηση του κ. Σκυλακάκη έγινε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη. «Ελπίζω η υπόσχεσή σας να μην καταλήξει εκεί που κατέληξαν και των προκατόχων της» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκυλακάκης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της κας Τζούφη, αρνήθηκε να δεσμευτεί για τη διατήρηση των ορίων της λίμνης (ένα θέμα που είχε ανοίξει η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Κεφάλα), όπως επίσης αν υπάρχει ιεράρχηση των προτεινόμενων μέτρων προστασίας, αν υπάρχει κοστολόγηση, διαθέσιμα κονδύλια και χρονοδιάγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ
Γιώργος
Οι λίμνες είναι δύο, και για να έχουμε αυτή τη διπλή λίμνη, που θα είναι καθαρή, υγιής, ζωντανή με τη χλωρίδα και την πανίδα της, είναι επιτακτικό να αφήσουμε τα νερά ελεύθερα και να την προστατέψουμε από την αστική ρύπανση. Είναι επιτακτικό να απομακρύνουμε την κάθετη προς τη λίμνη κίνηση των οχημάτων και να ξεμπερδεύουμε με τη νοοτροπία που θέλει όλα τα αυτοκίνητα να καταλήγουν σε αυτήν. Ο δακτύλιος είναι ένας τραγέλαφος που θα πληρώσουμε πολύ ακριβά, είτε μπουν τσιμεντοπάσσαλοι (ή όπως αλλιώς λέγονται) είτε όχι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back